Double Hammock

muumio17Ez egy kényelmes kendőkötési módszer, amely alkalmas nagyobb súlyú babák kényelmes hordozásához is. A “hammock” függőágyat jelent s a képen látható illusztráció mutatja is, hogy miért “dupla függőágy” a neve ennek a kötésnek. A hordozó személynek is rendkívül kényelmes a mellkason történő teljes keresztezésből adódóan. Tény azonban, hogy ez nem az elsőként javasolt technika, hiszen elsajátítása kicsit több gyakorlást igényel, mint az egyszerűbb háti kötések.

A kötéshez viszonylag hosszú kendőre van szükség, “S” méretű anyukáknak kb 4,6m hosszú, “M”-es méretűeknek kb 5,2m és “XXL” méretű anyukáknak kb 6m hosszú kendőre lesz szükségük.

A dupla függőágy kialakításának és a kötés befejezésének is több különböző változata van, az alábbi video egy lehetséges megoldást mutat be, és természetesen gyakorlott anyukák már szabadon kísérletezhetnek, hogy számukra hol és hogyan érdemes változtatni, hogy még kényelmesebb legyen a hordozás.

Az elkészült kötéssel ilyen a hordozás:

DH-klassischKlein

Hosszabb kendővel a szárak visszavezethetőek a baba popsija alá és akkor hátulra kerül a csomó, de az is lehet, hogy a szárak kötés előtt még elöl keresztezésre kerülnek, ami még tovább segíti a terhelés elosztását.DH-klassisch-(5)KleinDH-klassisch-(11)Klein

Hordozókendő kötések

Comments are closed.