HOBA Anyanapok

A baba hordozása felvet olyan kérdéseket, amelyek hatással vannak a baba neurológiai, ortopédiai, pszichés fejlődésére: mennyit hordozzuk, hogyan hordozzuk, etessük-e, altassuk-e hordozóban?

A HOBA szervezésében az „Anyanapokon” szakértők segítenek a szülőség útján a hordozás témakörében.

Anyává válni segítséggel könnyebb, mert ez egy hosszú út, sok megfigyelést, sok türelmet, sok megértést igényel. A legjobb és legkézenfekvőbb segítség a saját édesanyánk és az ő saját maga által megélt jó és rossz tapasztalatainak a megértése, feldolgozása és felhasználása saját anyai utunk megtalálása során.

Bár a saját édesanyánk segítségét senki sem pótolhatja, mégis vannak olyan segítő foglalkozású anyák, akik szívesen vállalkoznak arra, hogy saját megélt tapasztalataik és tanult ismereteik alapján segítséget, támpontot nyújtsanak az édesanyáknak az anyává válás útján: hogyan etessük, gondozzuk, altassuk a gyermekeinket hordozóeszköz segítségével. A HOBA szervezésében minden szakértői előadó számára kiemelten fontos szempont az „okos szavak” átadása helyett a „saját hang” megtalálásának segítése. Az előadások kiemelt témája mindig a csecsemők és kisgyermekek hordozása, melyet különböző szakterületek előadói világítanak meg.

 

Blog, Ismerkedés a hordozással

Comments are closed.