HOGYAN VÁLASSZAK HORDOZÓESZKÖZT?

hogyan-valasszak1. Milyen életkorú gyermekkel kezdenéd a hordozást?

Különböző eszközök esetén is találhatóak már ajánlások újszülött csecsemő számára, azonban ha egészen biztosra szeretnénk menni a gyermek ortopédiai tartását illetően, akkor szövött vagy rugalmas kendőt válasszunk. Ezekben az eszközökben lehet a gyermek gerincét a legstabilabban megtartani. A kritikus 4 hónap után, amikor már stabilan meg tudja tartani nyakizmaival a fejét, akkor lehet a különböző rögzítésű eszközökből szabadabban válogatni.

2. Mennyi ideig szeretnéd a gyermeket hordozni?

Fontos szempont lehet, hogy mennyi idős koráig szeretnénk hordozni, mert ha újszülött korban kezdünk egy könnyen használható rugalmas kendővel, azt később a baba nagy súlya miatt nem fogjuk tudni használni. Tehát vagy váltani kell egy másik eszközre vagy szövött kendőt érdemes választani, ami egészen 5 éves korig használható.

3. Hol szeretnéd a gyermeked hordozni? Mellkason (elöl), csípőn, háton?

Ha határozott preferenciánk van azzal kapcsolatban, hogy hol szeretnénk hordozni, akkor vegyük figyelembe, hogy nem minden eszköz ajánlott mindegyik használathoz. A rugalmas kendő csak elöl hordozásra alkalmas. Az erszény és a karikás kendő csak csípő hordozásra alkalmas, ez hosszú távon előnytelen féloldalas terhelést jelent a hordozó személy gerincét illetően ezért hosszú távú hordozásra nem ajánlott. Az alábbi táblázat csupán irányadó, természetesen a baba fejlettségétől függően lehet eltérés egy-egy konkrét esetben.

hordozo-3

4. Milyen konfekció méretű ruhát hordasz?

Természetesen egy nagyobb testalkatú hordozó személynek hosszabb kendőre van szüksége, még egy egyszerűbb kötéstechnika esetén is.

5. Milyen típusú kötéseket szeretnél alkalmazni?

Minél összetettebb egy kendőkötés, minél több terhelési pontra osztja el a kötési megoldás a terhet annál hosszabb kendőre van szükség. A mérettáblázat segít a megfelelő méret kiválasztásában (figyelem: az adatok tájékoztató jellegűek!)

hordozo-5

6. Milyen méretű a gyermek?

Az erszények alkalmazása során van elsősorban jelentősége a gyermek méreteinek, hiszen az összevarrott kendő nem állítható, annak a méretét a változó méretű gyermekhez kell igazítani.

7. Mi a fontosabb a kényelmesebb terhelés vagy a kisebb csomó?

A vastagabb szövésű kendők nagyobb csomót eredményeznek, azonban az anyag tartósságából eredően jobban eloszlik a súly a terhelési pontokon különösen a vállon. Az anyag kevésbé csúszik össze és még egy nagyobb súlyú, idősebb babánál is kényelmes lehet az ilyen kendők viselete. Kisebb súlyú babák esetén azonban egy vékonyabb kendő is kényelmes viselet lehet és ebben az esetben kisebb lesz a megkötött csomó.

8. Milyen mintájú kendőt szeretnél?

A kendők mintája összefügg a kendők szövésével, amelyről itt olvashatsz bővebben.

9. Mennyi pénzt szeretnél a hordozó eszközre szánni?

Érdemes megfontolni, hogyan válogatja össze az ember a születendő gyermek kelengyéjét. Óriási az árukínálat a vélt és valós baba igények kielégítésére, érdemes józan ésszel meggondolni, hogy mire fordítunk pénzt. A HOBA elemzését arról, hogy mennyibe kerül egy gyerek a blogban olvashatsz részletesen. Ez alapján magunk is könnyebben alakítjuk ki saját kelengye listánkat.

10. Milyen vásárlási feltételeket kínál az eladó?

A HOBA webáruházában vásárolt termékeket 14 nappal az átvételt követően visszaküldheted és az ára visszafizetésre kerül!

Lehetőséged van személyesen megtekinteni a termékeket a Hello Anyu kávézóban berendezett átvételi pontunkon.

HOBA segítőktől telefonon, e-mailen vagy személyesen tanácsot kérhetsz vásárlás előtt.

Comments are closed.