Hordozós foglalkozás

Tartsuk szem előtt, hogy gyermekünk számára a legfontosabb, hogy boldog szülei legyenek.

Gyakran hallani, hogy miután megszületik a baba, a szülőket az foglalkoztatja, hogy fejleszteni kell őt mondván: „le ne maradjon”.

A valóság azonban az, hogy a csecsemőnek másra nemigen van szüksége mint, hogy kiegyensúlyozott boldog szülei legyenek. Ha az édesanya otthon a házimunkát végzi egyedül és naphosszat nem tud felnőtt emberekkel beszélgetni, vagy rögtönzött játszótéri esetleg kibernetikus ismerőseivel is csak alkalomszerűen van erre lehetősége kézenfekvő témákról, mint például a „megfordult már hátról hasra” vagy „jön a foga alig alszom mostanában”, akkor igencsak jól jön valami olyan tevékenység, amit az édesanya saját maga kikapcsolódására végezhet úgy, hogy közben nem kell a gyermeke gondozását másra bíznia. A kontinuum elv szerinti nevelés alapján a gyermeknek a legfontosabb tanulási forrása, ha a körülötte élő felnőttek viselkedését, tevékenységét figyelheti és utánozhatja.

A HOBA célja olyan foglalkozásokat kínálni, amely során nem a babák fejlesztése a cél, hanem az anyák kikapcsolódása, harmonikus felnőtt életének segítése. Természetesen a foglalkozás során a foglalkozás vezetőjének tisztában kell lennie, hogy a résztvevők olyan édesanyák, akik a tevékenységet hordozott gyermekükkel együtt végzik, ezért ezek az órák bizonyos szempontból speciálisak, de éppen csak annyira, amennyire ez szükséges.

Ha ilyen hordozós foglalkozás vezetésével foglalkozol és szívesen kínálnád programod a HOBA szervezésében, jelentkezz e-mailben!

Blog, Hordozós foglalkozások

Comments are closed.