Segítővel könnyebb!

Próbálkozzunk egyedül kiválasztani a megfelelő hordozóeszközt és megtanulni a babahordozást, vagy kérjünk segítséget? Mindkét út járható! Neked melyik a szimpatikusabb?

5966704_mA csecsemő bizonyos testi adottságai azt követelik meg, hogy hordozás közben néhány alapvető ortopédiai szempontot figyelembe vegyünk. Ehhez nem kell különösebb tudományt elsajátítanunk, ha elég erősnek érezzük a belső hangunkat, akkor addig próbálkozhatunk saját magunk, amíg meg nem találjuk a babánk és saját magunk számára legkényelmesebb megoldást, amivel kiválthatjuk a kézben hordozást. Tették ezt a világ minden táján a nők több ezer éven át. Érdekesség, hogy az észak-amerikai indiánok különös módon ortopéd szakorvosok szerint rendkívül előnytelen megoldást fejlesztettek ki a csecsemők nagy távolságra történő hordozására. Érdemes lehet tehát mások tapasztalatát felhasználni a saját utunk megtalálása során.

Nem feltétlenül kell tehát egyedül maradnunk a próbálkozással, támaszkodhatunk az édesanyák generációkon átívelő tapasztalatgyűjtésére és találhatunk magunk mellé egy Hordozási Segítőt, aki eligazít minket.

Magyarországon több olyan iskola is működik, amelyet édesanyák keltenek életre és azt a célt tűzik ki célul, hogy összegyűjtsék a hordozással kapcsolatos elméleti ismereteket és praktikus gyakorlati tippet a közel 25-30 különböző kötési technikával kapcsolatban annak érdekében, hogy egyre több segítő adhasson tanácsot újdonsült szülőtársaknak. Az iskolák némelyike külföldi iskolák alapjaira épül, és vannak, akik teljesen autodidakta módon alakulnak, szerveződnek. Vannak iskolák, ahol az ortopédiai precizitás a fontos és van ahol az odafigyelés és az érzelmi támogatás kerül inkább előtérbe. Érdemes tájékozódni az iskola alapelveiről, tagjairól, szervezetéről választás előtt.

A HOBA együttműködő partnere a BeliBuba Babahordozási Iskola. Partnerünk által ajánlott márkák: Wermli, Vanamo, Dolcino, Fidella.

Jelentkezem a Belibuba képzésére!

Ha mégis egyedül indulsz a felfedező útra a HOBA oldalán böngészve tájékozódhatsz arról, hogy milyen típusú hordozó eszközök léteznek, mit érdemes figyelembe venni a választás során illetve hasznos gyakorlati tippeket is találsz.

Comments are closed.