Fidella kendő – Perzsa kasmír (füst színű)

30.290 Ft40.390 Ft (áfával)

A kasmírminta az Ókori Perzsiából származik és cseppformájú virágzó növényi motívumot jelent. Az eredeti kasmír mintás “pasmina” kendők méregdrága gyapjúból készültek, így hamarosan Angliában és Franciországban a kasmír kendők népszerűsége…

 • Kiválasztás törlése
Compare
 • Leírás
 • További információk
 • A kasmírminta eredetileg fenyőtobozhoz hasonló virágminta, amely az Ókori Perzsiából származik és cseppformájú virágzó növényi motívumot jelent. Ez a minta először a 16. században jelent meg a perzsa kelméken. Maga a minta az indiai “kasmír” államban bontakozott ki. Kezdetben csak a kasmír sálakon, majd később női ruházaton is megjelent. Ezek aztán a 18. században kerültek Nagy-Brittaniába. Az eredeti kasmír mintás “pasmina” kendők méregdrága gyapjúból (himalájai kecske szőréből) készültek, így hamarosan Angliában és Franciországban a kasmír kendők népszerűsége miatt megjelentek az olcsóbb változatok. De az egykori fényűző minőséget, a mai napig szimbolizálja a kasmírminta.

  A Fidella hordozókendők 100% organikus pamutból készültek, jaquard szövéssel. A hordozókendő előnye, hogy már születéstől kezdve használható és a jó tartású anyagnak köszönhetően még tipegőket és óvodáskorú gyermekeket is kényelmesen hordozhatnak benne a gondozók. A HOBA oldalán böngészve segítséget találsz ahhoz, hogy vásárlás előtt milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, illetve eligazítást találsz a különböző típusok megismeréséhez.

  A kendők szélei különböző színnel varrottak, ami segít megkülönböztetni a kendő alját és tetejét.

  A kendőket ajánlott használat előtt kimosni.

  Minden kendőt a gyártó azonos anyagból készült táskában szállít.

 • További információk

  Szín

  barna, piros, szürke, zöld

  Anyag

  100% organikus pamut

  Minta

  ábrás inverz

  Hossz

  3,6 m, 4,2 m, 4,6 m, 5,2 m

  Márka

  Fidella

  Szövéstípus

  jaquard